Martingale'i süsteem

Martingale'i süsteem

Martingale'i süsteem, ruleti mängustrateegia

Martingale'i süsteem on üks vanimaid hasartmängustrateegiaid. See töötati välja 18. sajandil Prantsusmaal kulli ja kirja mängude jaoks, kus võiduvõimalus igas voorus oli 50%. Peatselt hakati seda kasutama ka ruletis, kus musta või punase võidu tõenäosus on ligi 50%. See on ka paljude professionaalsete ruletimängijate lemmikstrateegia.

Martingale'i süsteemi põhimõtted ruletis

Ruleti mängimisel on põhimõte lihtne. Martingale'i strateegia kohaselt tuleb algpanus, näiteks 1 euro, teha punasele või mustale. Kui mängija võidab, saab ta 2 eurot, kasum on 1 euro. Kui mängija kaotab, kahekordistab ta oma järgmise panuse, nt:

  • 1. panus 1 euro mustale, tulemus on punane ehk kaotus
  • 2. panus 2 eurot mustale, tulemus on punane ehk kaotus
  • 3. panus 4 eurot mustale, tulemus on punane ehk kaotus
  • 4. panus 8 eurot mustale, tulemus on punane ehk kaotus
  • 5. panus 16 eurot mustale, tulemus on must ehk võit

Mängija pani panustena mängu kokku 1 + 2 + 4 + 8 + 16 = 31 eurot ja võitis kokku 32 eurot. Seega on kasum 1 euro ja mängija saab otsast alata. Loomulikult ei pea alustama 1 euroga; võite oma algpanuse suuruse ise määrata.

Martingale'i süsteemi eelised ja puudused ruletis

Martingale'i süsteem tagab kindla võidu, eeldusel, et vahendid on piiramatud. Puudus on, et mängijal on mängimiseks piiratud vahendid. Kuigi mitme järjestikuse kaotuse tõenäosus on pea nullilähedane, on alati võimalus, et eksponentpanustamisel võivad olla mängija jaoks katastroofilised tagajärjed. Seetõttu tasakaalustab Martingale'i süsteemi peaaegu kindlat tulu minimaalne kaotusrisk. Kui otsustate kasutada mängimisel seda strateegiat, peab teil olema kasiinokontol suur summa vahendeid, et saaksite katta mitme järjestikuse kaotusvooru kulud.

Rulett